Οι επιλογές σε ελληνικές μπύρες είναι πολλές, προσφέροντας μια εξαιρετική λύση για κάθε προτίμηση. Μάλιστα, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να θέλει να στραφεί σε εγχώρια προϊόντα, παρακάτω θα δούμε τις 10 πιο δημοφιλείς ελληνικές μπύρες που πρέπει να δοκιμάσετε.

1. Pils Hellas

Η Pils Hellas αποτελεί μια κλασική ελληνική lager που διακρίνεται για την υψηλή της ποιότητα και την άριστη γεύση της. Με χρονολογία εμφάνισης στην αγορά το 1996, η Pils Hellas υποδηλώνει την ελληνικότητα του γευστικό χαρακτήρα ακόμη και στην ονομασία της. Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές τόσο των Ελλήνων όσο και επισκεπτών από το εξωτερικό που εκτιμούν τις απολαυστικές ελληνικές γεύσεις.

2. Βεργίνα – Vergina

Η ζυθοποιία πίσω από την επιτυχημένη αυτή μπύρα έχει πάρει την ονομασία της από την αρχαία πόλη της Βεργίνας και παράγει μια σειρά από μπύρες που αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Από τις παραδοσιακές ελληνικές μπύρες lagers μέχρι τις ειδικές ale, οι προτάσεις της Βεργίνα χαρακτηρίζονται από μια μοναδική ισορροπία γεύσεων.

3. Μάμος – Mamos

Η ζυθοποιία Mamos είναι υπερήφανη για τη χρήση τοπικών συστατικών για τη δημιουργία μπύρας που αποτυπώνει την ουσία της ελληνικής υπαίθρου. Με έμφαση στην αυθεντικότητα, η Mamos προσφέρει μια ευρεία γκάμα από μπύρες που θα συνοδεύσουν άριστα κάθε όμορφη στιγμή σας.

4. Μύθος – Mythos

Μία από τις πιο γνωστές μάρκες μπύρας στην Ελλάδα, η Mythos έχει συνδυαστεί με την υψηλή ποιότητα και τη συνέπεια στην παραγωγή άριστων ποτών. Οι ελληνικές μπύρες Μύθος παρασκευάζονται με φυσικό μεταλλικό νερό από τα ελληνικά βουνά και την καλύτερη βύνη κριθαριού και φημίζονται για την απαλή γεύση και το δροσιστικό τους τελείωμα.

5. Φιξ – Fix

Η Fix ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1864 και είναι η παλαιότερη ζυθοποιία της Ελλάδας και πρωτοπόρος στη βιομηχανία μπύρας της χώρας. Με μια κληρονομιά που χρονολογείται πάνω από έναν αιώνα, η Φιξ συνεχίζει να παράγει υψηλής ποιότητας μπύρες που απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η ποικιλίες της έχουν αυξηθεί, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία σε εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν και νέες γεύσεις μπύρας.

6. Άλφα

Η Άλφα έχει δεσμευτεί να διευρύνει τα όρια της ελληνικής ζυθοποιίας με καινοτόμες συνταγές και τολμηρές γεύσεις. Από επιλογές με λυκίσκο μέχρι πλούσιες και βυνοποιημένες stout, οι μπύρες της Αλφα αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία της ελληνικής ζυθοποιίας.

7. Πειραϊκή

Με έδρα τον Πειραιά, η Πειραϊκή Ζυθοποιία παράγει μπύρα από το 2011, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ναυτική ιστορία της πόλης. Με έμφαση στις παραδοσιακές τεχνικές ζυθοποιίας και στα τοπικά συστατικά, οι επιλογές που προσφέρει η Πειραϊκή χαρίζουν μια γεύση της ελληνικής δεξιοτεχνίας.

8. Διόνυσος

Αντλώντας το όνομά της από τον αρχαίο Έλληνα θεό του κρασιού και του γλεντιού, η Ζυθοποιία Διόνυσος γιορτάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας μέσα από την ποικιλόμορφη σειρά με μπύρες. Από ελαφριές και δροσιστικές επιλογές μέχρι πιο στιβαρές και πολύπλοκες γεύσεις, οι ελληνικές μπύρες Διόνυσος είναι σίγουρα μια επιλογή που θα πρέπει να δοκιμάσετε.

9. Έζα - Eza

Η ζυθοποιία Eza είναι υπερήφανη για τη δημιουργία μπυρών που αντανακλούν τις μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα του μεσογειακού κλίματος της Ελλάδας. Με δέσμευση στην καινοτομία, οι συγκεκριμένες μπύρες αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της ζωντανής κουλτούρας της χώρας. Δοκιμάστε μία μπύρα Έζα και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψετε.

10. Ερμής

Μία ακόμη ελληνική μπύρα η οποία έχει πάρει το όνομά της από το αρχαίο δωδεκάθεο. Οι μπύρες Ερμής αποτελούν μια επίσης εξαιρετική επιλογή. Διαθέτοντας ένα χρυσό χρώμα και μια ισορροπημένη γεύση, οι συγκεκριμένες μπύρες μπορούν να συνοδευόσουν άριστα κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια παραδοσιακή εκδήλωση, είτε για μια χαλαρή συγκέντρωση με την παρέα.