Επειδή οι μέρες πλησιάζουν και η σωστή προετοιμασία είναι καλό να γίνεται από νωρίς, σήμερα θα δούμε ποια είναι τα καλύτερα κρασιά για την Καθαρά Δευτέρα, ώστε να δημιουργήσετε μια απολαυστική γευστική εμπειρία. Άλλωστε, η αρμονία μεταξύ φαγητού και ποτού, αποτελεί το Α και το Ω σε τέτοιες περιστάσεις.

Συγκεκριμένα, τα κρασιά που θα πρέπει να επιλέξετε για την ημέρα αυτή, θα πρέπει να συνδυάζονται άριστα με τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή και τις διάφορες σαλάτες που θα έχει το τραπέζι.

Το καλύτερο κρασί για την Καθαρά Δευτέρα

Οι γεύσεις των θαλασσινών, συνήθως συνδυάζονται καλύτερα με ελαφριά και δροσιστικά λευκά κρασιά. Μία από τις καλύτερες επιλογές σε κρασιά για την Καθαρά Δευτέρα θεωρούμε ότι είναι τα Sauvignon Blanc. Τα συγκεκριμένα κρασιά διαθέτουν μια τραγανή οξύτητα που ενισχύει τη γεύση των πιάτων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλασσινά και οστρακοειδή. Επιπρόσθετα, με τις πικάντικες νότες εσπεριδοειδών του, ένα Sauvignon Blanc είναι μια εξαιρετική επιλογή και για πιάτα με έντονες και πικάντικες γεύσεις.

Chardonnay – Από τα καλύτερα κρασιά για την Καθαρά Δευτέρα

Το Chardonnay είναι ένα ευπροσάρμοστο λευκό κρασί το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια φανταστική επιλογή για την ημέρα της Καθαρά Δευτέρας.

Ειδικότερα, τα κρασιά Chardonnay ξεχωρίζουν ως μια εξαιρετική επιλογή για την ημέρα αυτή, προσφέροντας μια απολαυστική επιλογή για να απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία. Η προσαρμοστικότητα αυτού του λευκού κρασιού το καθιστά κατάλληλο είτε σχεδιάζετε μια οικογενειακή συγκέντρωση είτε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Ο βασικότερος λόγος που προτείνουμε τη συγκεκριμένη ποικιλία κρασιών είναι ότι ενισχύει άριστα τις γεύσεις των ψαρικών στη σχάρα, προσδίδοντας μια υπέροχη πινελιά στις καρβουνιασμένες νότες, διατηρώντας παράλληλα τη νοστιμιά του ψαριού. Επιπλέον, η ευελιξία του ποτού αυτού εκτείνεται και σε πιο πλούσια πιάτα, όπως η γαριδομακαρονάδα.

Ελαφριά κόκκινα κρασιά για θαλασσινά

Ενώ τα λευκά κρασιά είναι η παραδοσιακή επιλογή για τα θαλασσινά, ορισμένα κόκκινα κρασιά μπορούν επίσης να αποτελέσουν εξαιρετικό συνδυασμό, ειδικά με πιο βαριά πιάτα ψαρικών.

Ένας από τους λόγους που τα κόκκινα κρασιά δεν ταιριάζουν με τα ψαρικά, είναι οι τανίνες τους. Μια χημική ένωση που αν και προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία στα κόκκινα κρέατα, δεν συνδυάζεται το ίδιο καλά και με το ψάρι.

Ωστόσο, εάν είστε από τους ανθρώπους που δεν προτιμούν το λευκό κρασί, δεν υπάρχει λόγος να καταπιεστείτε την ημέρα αυτή. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φρουτώδες κόκκινο κρασί με απαλές τανίνες, το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην περίσταση. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές είναι το Αγιωργίτικο και το Pinot Noir.

Κρασιά για την Καθαρά Δευτέρα – Συμπεράσματα

Η επιλογή του σωστού κρασιού για να συνοδεύσει την Καθαρά Δευτέρα και τα θαλασσινά πιάτα που έχουν κυρίαρχη θέση στο τραπέζι, είναι κάτι που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική γευστική εμπειρία. Είτε επιλέξετε ένα κρασί με τραγανή οξύτητα όπως το Sauvignon Blanc, είτε ένα κομψό Chardonnay, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Εάν πάλι θέλετε να πορευτείτε με ένα ερυθρό κρασί, σιγουρευτείτε ότι διαθέτει απαλές τανίνες.

Σε κάθε περίπτωση, στην κάβα ποτών Απόσταγμα θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές σε οίνους κάθε ποικιλίας και για κάθε γευστική προτίμηση, ώστε να διοργανώσετε το ιδανικό τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα. Όλα μας τα κρασιά διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους, ενώ μπορείτε να τα παραγγείλετε στις καλύτερες τιμές της αγοράς.