Ψάχνετε κρασιά για την Κυριακή του Πάσχα και δεν ξέρετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για την ημέρα αυτή; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η κάβα ποτών Απόσταγμα σας ετοίμασε έναν αναλυτικό οδηγό για να μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με οικογένειες και φίλους να ξεκινούν τις προετοιμασίες για το τραπέζι της ημέρας εκείνης. Αν και η συγκεκριμένη ημέρα συνδέεται με βαμμένα αυγά, σοκολάτες και πολλές ακόμη λιχουδιές, ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι το κρασί που θα συνοδεύσει το Πασχαλινό τραπέζι.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές κρασιών που μπορείτε να κάνετε καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει κάθε μία από αυτές.

Αφρώδεις οίνοι – Το τέλειο ξεκίνημα για την Κυριακή του Πάσχα

Όπως είναι γνωστό, το Πασχαλινό τραπέζι δεν ξεκινάει ποτέ αμέσως. Οι οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται προκειμένου να περάσουν όμορφες στιγμές. Ένα είδος κρασιού λοιπόν που δεν θα πρέπει να λείπει από την κάβα σας την ημέρα αυτή, είναι οι αφρώδεις οίνοι.

Ένα αφρώδες κρασί αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα, αφού δίνει μια εορταστική νότα και συνοδεύει άριστα τα ορεκτικά και τα αυγά. Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική σαμπάνια ή πιο εξειδικευμένες επιλογές. Ο αφρός και η οξύτητα των κρασιών αυτών, καθαρίζουν τον ουρανίσκο και τον προετοιμάζουν για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Ροζέ κρασιά για την Κυριακή του Πάσχα

Με τη λεπτή του απόχρωση και τις ζωηρές γεύσεις, το ροζέ κρασί είναι μια ευέλικτη επιλογή που ταιριάζει με μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Για το πασχαλινό τραπέζι, σερβίρετε ένα παγωμένο ροζέ μαζί με πιάτα αλλαντικών και ανοιξιάτικες σαλάτες. Οι ελαφριές και φρουτώδεις νότες ενός ημίγλυκου ή ξηρού ροζέ κρασιού, συμπληρώνουν τη γλυκύτητα των αλλαντικών όπως το ζαμπόν και προσφέρουν μια άριστη εμπειρία στους καλεσμένους.

Λευκά κρασιά – Η σίγουρη λύση

Για όσους προτιμούν τα λευκά κρασιά, και σίγουρα δεν είναι λίγοι, υπάρχουν πολλές επιλογές για την Κυριακή του Πάσχα. Ειδικότερα, το κρασί που θα επιλέξετε θα πρέπει να συνδυάζετε με τα πιάτα που θα σερβιριστούν. Ωστόσο, οι πιο ασφαλείς επιλογές που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, είναι τα λευκά κρασιά Chardonnay, με νότες τροπικών φρούτων και βουτυρένιους τόνους, τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με σχεδόν όλα τα πιάτα. Εναλλακτικά, ένα τραγανό Sauvignon Blanc με την πικάντικη οξύτητά του είναι μια εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσει πιο ελαφριά πιάτα, όπως σαλάτες ή πιάτα λαχανικών.

Κόκκινα κρασιά για την Κυριακή του Πάσχα

Επειδή το πασχαλινό γεύμα περιλαμβάνει συνήθως πιο χορταστικά πιάτα, όπως αρνί, μοσχάρι και ψητά λαχανικά, ένα τολμηρό κόκκινο κρασί είναι το τέλειο συνοδευτικό. Επιλέξτε ένα στιβαρό Cabernet Sauvignon ή ένα πικάντικο Syrah για να συμπληρώσετε τις πλούσιες γεύσεις του κυρίως πιάτου. Οι τανίνες και το βάθος της γεύσης αυτών των κρασιών αντέχουν καλά στα ψητά κρέατα και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις έντονες γεύσεις τους.

Επιδόρπια κρασιά – Το τέλειο κλείσιμο της ημέρας

Δεν γίνεται όμως να κλείσει το πασχαλινό τραπέζι γρήγορα μετά το φαγητό. Η χώρα μας φημίζεται για τον φιλόξενο χαρακτήρα και το αίσθημα της παρέας, ιδιαίτερα σε περιστάσεις όπως η Κυριακή του Πάσχα. Θωρούμε λοιπόν συνετό, να έχετε διαθέσιμο και ένα επιδόρπιο κρασί για μετά το γεύμα. Ένα Riesling ή ένα ενισχυμένο κρασί, όπως Port ή Sherry, αναδεικνύει τις γεύσεις του γλυκού και προσφέρει ένα υπέροχο κλείσιμο του γεύματος. Μπορείτε να το συνδυάσετε με τα αγαπημένα σας επιδόρπια, όπως μους σοκολάτας, τάρτες φρούτων ή κέικ καρότου. Η γλυκύτητα ενός επιδόρπιου κρασιού εξισορροπεί τη γλυκύτητα του γλυκού, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό.

Κρασιά χωρίς αλκοόλ για όσους οδηγούν

Για όσους προτιμούν να μην ενδώσουν στο αλκοόλ ή πρέπει να οδηγήσουν κατά την επιστροφή, υπάρχουν πολλές μη αλκοολούχες επιλογές κρασιών που είναι εξίσου απολαυστικές. Με τον τρόπο αυτό κάθε καλεσμένος θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα γευστικό κρασί για την Κυριακή του Πάσχα.

Κρασιά για την Κυριακή του Πάσχα – Συμπεράσματα

Καθώς ετοιμάζεστε να μαζευτείτε με τους αγαπημένους σας για να γιορτάσετε την Κυριακή του Πάσχα, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικές επιλογές από υψηλής ποιότητας κρασιά, ώστε να απογειώσετε την εμπειρία των καλεσμένων και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Είτε απολαμβάνετε ένα πιο χαλαρό γεύμα είτε διοργανώνεται ένα παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι με σούβλες και άλλα κρέατα, ο σωστός συνδυασμός κρασιών μπορεί να ενισχύσει τις γεύσεις σας και να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο απόλαυσης στην περίσταση. Στην κάβα ποτών Απόσταγμα μπορείτε να βρείτε όλες τις επιλογές κρασιών για την ημέρα αυτή, στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς και πάντοτε πληρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.